Keresd a jelet! 2022 Első forduló


Pályázati azonosító: PR-KTK-20220810-001
Pályázat típusa: Ökocímke
Pályázat kezdete: 2022-09-05
Beadási határidő: 2022-10-10

Leírás:

„Keresd az ökocímkét!” – 2022. évi ökocímke verseny középiskolások részére

Érdekel a környezetvédelem és a fenntartható fogyasztás? Szeretnél minél zöldebben élni és minél kevesebb szemetet termelni? Szeretnéd tudni, mit jelölnek és jelentenek az ökocímkék? Ha középiskolás diák vagy, és a válaszod a fenti kérdésekre igen, igen és igen, akkor ez a verseny Rád vár! Keresd és találd meg az ökocímkét, formáld velünk a világot, és vidd haza a nagyszerű nyereményeket!

Az EU ökocímke és a hazai Környezetbarát Termék Védjegy népszerűsítése céljából a Technológiai és Ipari Minisztérium és a Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft. az elmúlt évek hagyományaihoz híven idén is versenyt hirdet 9-13. évfolyamos középiskolás diákoknak.

A versenyre szabályszerűen nevező három fős csapatok az első forduló versenyfeladatainak megoldását a következő pályázati űrlapot kitöltve küldhetik be. A megjelölt határidőig szabályszerűen benyújtott pályamunkák értékeléséről minden pályázót értesítünk, és az első forduló összesített pontszámai alapján a legjobbnak bizonyuló 10 csapatot hívjuk meg a két fordulós döntőbe.

A verseny döntője és a végső helyezések

A döntőbe jutott csapatok a feladatok megoldását ugyancsak online tudják majd benyújtani, és ezt követően vehetnek részt a zsűri előtti személyes megmérettetésen, ahol az online benyújtott pályaművek és a személyes teljesítmény zsűrizett pontszámait összesítve eldől, melyik csapat lesz az év bajnoka, és miképp alakulnak a végső helyezések. (Amennyiben a járványügyi előírások miatt a személyes jelenléttel tartott döntőre nem lesz lehetőség, úgy a versenyzők a Kiíró által biztosított online platformon keresztül tudnak majd számot adni tudásukról.)

A három első helyezett csapat értékes díjat nyer, de senki nem megy haza különdíj vagy egyéb jutalom nélkül.

Figyelem: Idén 3 fős csapatok vehetnek részt a versenyen, és egy-egy iskolából bármennyi csapat indulhat.

Pályázati feltételek:

  • 3 fős csapatok jelentkezését várjuk bármely magyarországi középiskolából;

a versenyben a csapatok maguk által választott csapatnévvel indulnak;

  • nevezési díj nincs.

A pályázó csapat a következő űrlap kitöltésével és az adatkezeléshez való hozzájáruló nyilatkozat feltöltésével pályázhat. 

„FIGYELEM! A pályázó csapat először töltse le az adatkezeléshez való hozzájáruló nyilatkozatot, majd a pályázatot a lenti gombra kattintva kezdheti meg. A pályázat megkezdéséhez el kell fogadni az adatkezelési tájékoztatót. A kitöltött és aláírt nyilatkozat feltöltésére a pályázat kitöltésekor a megfelelő mezőnél (csapattagok nevei) van lehetőség!”

A pályázat befogadásának feltétele a kitöltött hozzájáruló nyilatkozat feltöltése. A nyilatkozat itt érhető el.

Egyéb feltételek

A pályázó a pályázati anyag benyújtásával hozzájárul ahhoz, hogy a pályázatban szereplő információkat, illusztrációkat és képi anyagokat a Kiíró nyilvánosan és bármilyen módon felhasználja a program népszerűsítése érdekében végzett oktatási, ismeretterjesztési és kommunikációs tevékenységében, idő - és térbeli korlátozás, valamint ellenérték megfizetése nélkül, a szerzők nevének feltüntetésével.

A Kiíró fenntartja magának a jogot, hogy amennyiben valamely pályázó részéről bármilyen csalárd, a pályázat szellemét sértő vagy azzal összeférhetetlen magatartást tapasztal, a pályázót azonnali hatállyal kizárja a pályázatból. A Kiíró kizárásról szóló döntése végleges és nem vitatható.

A verseny Kiírója nem tartozik felelősséggel az online felületek tőle független okra visszavezethető esetleges meghibásodásáért, így különösképpen az online felületet működtető kiszolgáló hibája vagy elérhetetlensége, az internet-hálózathoz való csatlakozás hiánya, a gerinchálózat működési zavarai miatt az internetes felülethez vagy annak egy részéhez történő csatlakozás sikertelenségéért. A pályázatok sikeres benyújtása érdekében szükség esetén emailes beküldési lehetőséget is biztosítunk.

A Kiíró fenntartja magának a jogot jelen felhívás módosítására és kiegészítésére. A módosításokról a pályázók a www.kornyezetvedelmipalyazatok.hu honlapon értesülhetnek.

 

Szakmai segédletek a pályázat kitöltéséhez:

https://xn--krnyezetvdelem-jkb3r.hu/onkentes-minosito-rendszerek-okocimkek

https://okocimke.hu/

http://ec.europa.eu/ecat/ 

https://ec.europa.eu/environment/ecolabel/?etrans=hu

https://tudatosvasarlo.hu/letoltes/

https://www.europarl.europa.eu/news/hu/headlines/society/20181116STO19217/a-muszalas-ruhaktol-az-emberi-szervezetig-a-mikromuanyagok-utja

https://echa.europa.eu/hu/hot-topics/microplastics

https://tudatosvasarlo.hu/mennyi-mikromuanyag-van-a-csapvizben/

https://www.codecheck.info/news/Diese-6-Make-ups-enthalten-Mikroplastik-250213

Beadási határidő: 2022. október 10. éjfélig

A versennyel kapcsolatban felmerülő kérdéseket az okocimke@hoi.hu e-mail címre várjuk.