"Az Év BISEL Fotósa 2023" Diák - részletes pályázati felhívás


Pályázati azonosító: PR-KFS-20230605-002
Pályázat típusa: Alap típus
Pályázat kezdete: 2023-06-05
Beadási határidő: 2023-09-20

Leírás:

 „Az Év BISEL Fotósa 2023”- Diák

részletes pályázati felhívás

 A BISEL - Gumicsizmás Természetvédelem - programhoz (https://bisel.hu) kapcsolódva az Energiaügyi Minisztérium 2023-ban is fotópályázatot hirdet 7-12. évfolyamos diákok számára magyarországi vízfolyások (ér, csermely, patak, folyó, csatorna) élővilágának megörökítésére.

 

 1. PÁLYÁZATI KIÍRÁS

1.1. A felhívás célja, témakategóriája: A magyarországi vízfolyások változatos makrogerinctelen és a velük táplálkozó kétéltű és hüllő fajok élővilágának bemutatása víz alatti és víz feletti egyedi fotókon keresztül.

1.2. A pályázat kiírója: Az Energiaügyi Minisztérium (környezetügyért felelős tárca, továbbiakban: Kiíró) (székhely: 1117 Budapest Október huszonharmadika utca 18., PIR törzsszáma: 764410, adószám: 15764412-2-43, KSH száma: 15764412-8411-311-01).

1.3. A pályázat időtartama:

 • A pályázat benyújtásának kezdete: 2023. június 5.
 • A pályázat beadási határideje: 2023. szeptember 15.
 1. PÁLYÁZATI FELTÉTELEK

2.1. A pályázók köre:

A pályázaton bármely 7-12. évfolyamos diák indulhat.

A pályaműveket két korosztályi kategóriában lehet benyújtani:

 • 7-9. évfolyam
 • 10-12. évfolyam

2.2. A jelentkezés feltételei:

 • A pályázó teljes körűen elfogadja a pályázati kiírásban részletezett feltételeket.
 • Tudomásul veszi, elfogadja az adatkezelési tájékoztatót.
 • A hozzájáruló nyilatkozatot kitöltés és aláírás után feltölti a pályázati felületre.
 • A fotókat digitális formában a pályázati felületre kell feltölteni 2023. szeptember 15-ig.
 • Több fotó esetén kérjük a fotókat egyesével, külön-külön pályázatként feltölteni.
 • Csak magyarországi vízfolyás (ér, csermely, patak, folyó, csatorna) makrogerinctelenjeiről, kétéltűiről, hüllőiről készült fotóval lehet pályázni (állóvízi élővilágról és külföldön készült fotóval nem!).

 • Nevezési díj nincs.  

2.3. A beküldött pályaművek technikai követelményei:

 • Szerzőnként maximum 3 darab, 2022-2023. években készült, legalább 6 Megapixel felbontású, JPG formátumú,  saját készítésű digitális fotóval lehet pályázni.
 • A benyújtott képek fájlnevében szerepelnie kell a szerző nevének és a kép címének (pl: Bisel Béla_Légi akrobata).
 • A fotón nem szerepelhet név, névre utaló jelzés (vízjel), dátum és a kép címe sem.

 • Más technikai megkötés nincs.

Beküldési felület: https://kornyezetvedelmipalyazat.hu/palyazatok

2.4. A pályázat értékelése és az eredményhirdetés

Valamennyi érvényes pályázat szakmai zsűrizését az Energiaügyi Minisztérium és a BISEL programban résztvevő partnerei végzik. A beadott pályaműveket a zsűri két korosztályi kategóriában (7-9. évfolyam, 10-12. évfolyam) bírálja el.

Az értékelés szempontjai:

 • a pályamű megfelelősége a pályázati kiírásban foglaltaknak,
 • a pályamunka képminősége,
 • a pályamunka egyedisége.

A pályázatok értékelése:

A beérkezett fotókat 2023. október 15-ig bírálja el a szakmai zsűri.

Az eredményhirdetésre várhatóan 2023 novemberében kerül sor.

2.5. Pályázati díjak

A szakmai zsűri által kiválasztott nyertes pályaművek alkotói minisztériumi elismerésben és értékes vásárlási utalványban részesülnek.

"Az Év BISEL Fotósa 2023” címet kategóriájában elnyerő pályázó egy izgalmas barangolásban vehet részt a Börzsöny patakvölgyeiben Potyó Imre természetfotóssal."

A kiemelt alkotások élő, illetve online kiállításon tekinthetők majd meg és részt vesznek a  BISEL program népszerűsítésében.

Korosztályi kategóriánként a legjobb pályamunkát benyújtó pályázó kerül díjazásra.

2.6. További információ

A felhívással kapcsolatos kérdéseket a bisel@em.gov.hu e-mail címre várjuk.

 1. EGYÉB FELTÉTELEK

3.1. A pályázó a pályázati anyag benyújtásával hozzájárul ahhoz, hogy a pályázatban szereplő információkat, illusztrációkat, képi anyagokat a Kiíró nyilvánosan felhasználja a program népszerűsítése céljából az oktatási, ismeretterjesztési és kommunikációs tevékenysége során, időbeli és térbeli korlátozás nélkül, ellenérték nélkül, a felhasználás módjának korlátozása nélkül, a szerző nevének feltüntetésével.

3.2. A Kiíró fenntartja magának a jogot arra, hogy amennyiben valamely pályázó részéről bármilyen manipulációt, illetve a pályázat szellemével bármilyen módon összeférhetetlen vagy azt sértő magatartást tapasztal, vagy ennek megalapozott gyanúja felmerül, úgy a pályázót azonnali hatállyal kizárja a pályázatból. A jelen feltételek bárminemű megsértése a pályázatból való kizárás következményét vonja maga után. A Kiíró döntése a kizárás kérdésében végleges és nem vitatható.

3.3. A Kiíró nem tartozik felelősséggel az online felületek helytelen működéséért, amely tőle független okra vezethető vissza, így különösképpen: az online felületet működtető kiszolgáló hibája vagy elérhetetlensége, az internet-hálózathoz való csatlakozás hiánya, a gerinchálózat működési zavarai, az internetes felülethez vagy annak egy részéhez történő csatlakozás sikertelenségének okaiért.

3.4. A Kiíró fenntartja magának a jogot jelen felhívás módosítására, illetve kiegészítésére. A módosításokról a pályázók a www.kornyezetvedelmipalyazat.hu honlapon értesülhetnek.

Budapest, 2023. június 5.